بورک و خمیر فیلو

 

مواد لازم خمیر فیلو:

آرد : 220 گرم

روغن مایع آفتابگردون: 2 قاشق غذاخوری

تخم مرغ یک عدد

زرده : یک عدد

نمک : دو سوم قاشق چای خوری

آب ولرم : 150 میلی لیتر

مواد میانی :

پیاز نگینی خرد شده : یک عدد

گوشت چرخ کرده

قارچ خرد شده

جعفری

آویشن

کره آب شده : 100 گرم

رب گوجه فرنگی : یک ق غ سرخالی

پنیر فتا یا پنیر آمل : به میزان لازم

مقادیری که برای مواد فوق نوشته نشده به دلیل این هست که کاملا اندازه بر حسب سلیقه هست و هرچقدر دوست داشتید از مواد فوق رو میتونید بین خمیر بریزید

در ابتدا خمیر رو تهیه میکنیم

آرد و نمک رو الک میکنیم بینش رو گود میکنیم تخم مرغ رو با چنگال میزنیم به همراه روغن و آب داخل گودی میریزیم

بعد هم میزنیم وقتی مخلوط شد روی سطح میز کار رو آرد میپاشیم خمیر رو روی میز میزاریم و ورز میدیم انقدر ورز میدیم تا خمیر یکدست بشه

بعد خمیر رو شانه میزنیم بر حسب اندازه ظرفتون معمولا از یه نارنگی بیشتر نمیشه

من خمیرم رو با این اندازه به هشت تا شانه تقسیم کردم و بعدشانه ها رو  روی حوله میزاریم و روش یه کاسه شیشه ای رو برعکس میکنیم و میزاریم تا نیم ساعت در جای گرم استراحت کنه

مواد میانی در اصطلاح خرج

پیاز رو سرخ کنید گوشت رو بریزید یه تفت بدید بعد قارچ رو بریزید تا آبش گرفته بشه بعد جعفری رو اضافه کرده نمک و فلفل و آویشن میزنیم رب میزنیم یه تفت میدیم از روی شعله برمیداریم و پنیر خرد شده و له شده رو اضافه میکنیم

بعداز نیم ساعت

یک پارچه تمیز رو روی سطح میز کار پهن میکنیم و روش آرد میپاشم و هر شانه از خمی رو با دست گرد میکنیم روی پارچه میزاریم و وردنه میزنیم تا پهن بشه روی خمیر هم آرد بپاشید و در حین وردنه زدن پشت و رو کنید تا نازک بشه این خمیر خیلی حساسه باید مواظب باشید پاره نشه

کف ظرف مورد نظر رو با کره به وسیله فرچه چرب میکنیم کمی آرد میپاشیو ااضافیشو میگیریم خمیر رو پهن میکنیم تو ظرف

توجه داشته باشید ظرف مورد نظر باید مقداری گودی داشته باشه مثل ظرفایی که توش لازانیا درست میکنید

و اضافه خمیر از ظرف بیاد بیرون

میریم سراغ چانه بعدی

به همین شکلی که گفتم پهنش کنید وقتی که میخواین رو خمیر قبلی قرار بدید روی خمیری که از قبل پهن کردید تو ظرف با فرچه کره بمالید تمام سطح خمیر باید به کره آغشته بشه

اگر 8 شانه دارید 4 لایه خمیر رو به همین شکل روی هم بزارید و روی لایه آخر هم کره بریزید و مواد آماده شده رو روی خمیر بریزید

و دوباره شروع به وردنه کردن خمیرها کنید و و ابتدا یک لایه روی مواد بکشید کره بزنید و به ترتیب سه لایه بعدی رو هم به همین شکل تهیه کنید به لایه آخر که رسید روش یک لایه کره بمالید  و دور تا دور خمیری که از ظرف آویزان شده رو آروم با دست جمع کنید و لوله کنید دور تا دور ظرف در صورت تمایل میتونید اضافه ش رو با قیچی ببرید روی خمیرهای جمع شده هم کره بزنید و در انتها روش یک لایه زرده تخم مرغ میزنیم تا روش طلایی بشه

در طبقه وسط فر با حرارت 200 درجه سانتی گراد به مدت 40 دقیقه قرار میدیم

نوش جون

 

 

 

/ 15 نظر / 115 بازدید
نمایش نظرات قبلی
محمد

عالی شده کی میشه منم مثل شما انقدر کارام خوب بشه و مثل شما استاد بشم!

عسلی

سلام دوستم چه غذاهای خوشمزه ای ......[نیشخند] ببخشید که دیر اومدم پیشت [ماچ]

زنبور عسل

سلام دوست عزيزم من تو بين دشت زيبا به گل زيبايي مثل وبلاگ شما عزيز، برخورد كردم ببخشيد بدون اجازه از شهدتون برداشتم و پيوند زدم به كندوي خودم. عزيزم اميدوارم ببخشيد كه لينكتون كردم اون هم بدون اجازه. بابا خيلي خوراكي هاي خوشمزه بلدي اميدوارم من هم ياد بگيرم. موفق باشي دوست گلم باز هم عذر منو بپذير.[گل]

سارا

سلام مهسا جون....چرا اینجا طرز تهیه با تصویر گام به گام نیست ؟؟[ناراحت] یه پیشنهاد داشتم : همه طرز تهیه ها با تصویر گام به گام باشه....اینطوری خیلی بهتره واسه مبتدی ها هم که خیلی عالی می شه و سایتت به عنوان بهترین سایت آموزش آشپزی تبدیل می شه

مهسا

مثل همیشه خوشمزه و هوس انگیززززززززززززز[زبان]

روشنک

سلام دوست عزیز و هنر مندم . من مجله هنر آشپزی را بیشتر اوقات تهیه میکنم و از مطالبش استفاده میکنم . همین طور خیلی خوش حال میشم اگر با همدیگر لینک بر قرار کنیم

دانشجو

[لبخند] برای این غذای خوشمزه که شبیه کیک وقنادی هس ممنونم.خیلی خوشم اومد.

شیوا

وااااااااااااااای سر اشپز من خیلی این خمیر رو دوست دارم مخصوصا که توش اویشنم داره دسته گلتون درد نکنه[قلب]

ندا

سلام.من خیلی آشپزیهاتونو دوست دارم.چیزهای زیادی از شما یاد گرفتم.من مطالبو کپی کردم اما فقط واسه آشپزی خودم توی خونه.امروز دیدم نوشتید کپی ممنوع.ببخشید که کپی کردم.اگه بخواید همه رو پاک میکنم ممنون که اینقدر کامل توضیح دادید مطالبو[گل]

ندا

سلام.ممنونم.نمیدونید چقدر ناراحت بودم که نمیتونستم دستور آشپزیتونو داشته باشم.خیلی خوشحالم کزدید.آخه من ایده های جدیدی واسه آشپزی از شما یاد گرفتم.تقریبا هر روز به وبتون سر میزنم .بازم ممنون