حلوا

مواد لازم : 

آرد گندم: یک پیمانه

کره آب شده و ورغن مایع (مخلوط نصف نصف) : یک دوم پیمانه

آب : یک دوم پیمانه

گلاب : یک دوم پیمانه

شکر : یک پیمانه

زعفران : یک دوم قاشق چای خوری (دم کنید)

در ابتدا آرد رو در تابه یا قابلمه تفت میدیم تا سه چهار درجه رنگ آرد تیره بشه توجه کنید آرد نسوزه هی باید هم بزنید و تفت بدید با شعله کم 

بعد که رنگ آرد تغییر کرد کره رو اضافه میکنیم و اونقدری با روغن تفت میدیم تا رنگ آرد شکلاتی بشه یعنی قهوه ای روشن یا خرمایی روشن فقط توجه کنید آرد زود میسوزه شعله رو زیاد نکنید و صبرتونو زیاد کنید

در این حین در یک سس پن ... آب + شکر رو بجوشونید در حدی که شکر حل بشه و یه قل بزنه بعد بزاریدش کنار و وقتی یکم خنک شد گلاب رو به شربت اضافه کنید 

وقتی رنگ آرد به دلخواهتون رسید قابلمه رو از روی حرارت بردارید و شربت رو آروم آروم اضافه کنید ( مواظب باشید بخار شدیدی تولید میشه و دستتون رو خدایی نکرده میسوزونه پس آب رو کم کم اضافه کنید و هم بزنید در همین حین آرد شروع میکنه به خودشو گرفتن و حجیم شدن زعفران دم کرده رو هم بهش اضافه کنید..در این زمان اصلا حلوا رو روی حرارت نزارید و فقط هم بزنید تا حلوا خودشو بگیره از نشونه هاشم اینه که قابلمه رو تکون بدید اگه حلوا به روغن افتاد و از کف قابلمه تکون خورد یعنی دارید به مراحل آخری نزدیک میشید اگه به این مرحله نرسیدید هی هم بزنید

حالا این کار تکون دادن قابلمه رو به جای هم زدن تکرار کنید حلوا رو به دیواری های قابلمه بکوبید این کارم فقط با گرفتن دو تا دسته قابلمه و یک تکون به راست و یک تکون به چپ انجام میشه در بین این کار قابلمه رو حدود 10 ثانیه روی حرارت قرار بدید اینکارو هی تکرار کنید رو حرارت بزارید بردارید و تکون بدید تا حلوا خودشو بگیره و از شلی دربیاد بعدتو بشقاب بکشید و تزئین کنید...اگه تو این مرحله حلوا رو مداوم رو حرارت بزارید سفت و خشک میشه

و اینم بگم که من خودم حلوا رو نمیزارم سفت بشه و یکمی شل بر میدارم چون خیلی لطیف تر و سبکتر میشه

نوش جون

/ 2 نظر / 103 بازدید
خاله مهربون

عزیزم محشره وبلاگت.حتما درست می کنم.اگر خوب شد میام نظرمو میگم.تو پیوندهای وبلاگم گذاشتم.تو آرشیوپیوندهای روزانه وبلاگم برین نان سرآشپز زدم.شاد باشی گلم[گل]

آزاده

سلام يه سوال داشتم اگر ممكنه جواب بديد بعضي از حلوا ها بافت دانه درشت دارند . اين نوع حلوا با چه نوع آردي درست شده است؟[سوال]