شیرینی نخودچی

دوستان عزیزم من مواد لازم رو به گرم نمیگم چون این شیرینی یه مقداری فرق داره و مقدارشو براتون توضبح میدم

مواد لازم :

پودر قند 

روغن 50 قنادی ( روغن فوق جامد)  ( اصلا از کره روغن مایع یا مارگارین استفاده نکنید چون شیرینی مثل سنگ میشه و میسوزه)

هل پودر شده : یک قاشق چای خوری

آرد نخودچی 

توجه داشه باشید که تو این دستور میزان پودر قند و میزان روغن باید به یک اندازه باشه مثلا اگه 250 گرم پودر قند داشته باشید باید 250 گرم هم روغن قنادی داشته باشید و میزان آرد نخودچی باید دو برابر پودر قند و روغنمون باشه یعنی 500 گرم...حالا هر مقدار شیرینی که خواستید درست کنید خودتون میزانش رو محاسبه کنید

 

روغن رو به مدت پنج دقیقه در یک محفظه گرم مثل فر از قبل گرم شده و خاموش میزاریم تا کمی شل بشه توجه داشته باشید روغن نباید آب بشه

بعد پودر قند رو با روغن مخلوط کنید تا مثل کرم مرطوب کننده دست :-D نرم و لطیف بشه هل رو هم اضافه کنید بعد که مرحله مخلوط کردن و چنگ زدنتون تموم شد آرد نخودچی رو کم کم اضافه کنید

دوستان عزیز توجه داشته باشید که آرد نخودچی اگه کم باشه باعث میشه که شیرینی شما حالت حلوا پیدا کنه و خوب نپزه پس باید به آرد ریختنتون توجه کنید و اینم بگم که دو برار بودن میزان آرد به معنی نیست که حتما همین مقدار کافیه یه وقت دیدید بیشتر آرد احتیاج داشتید و یه وقتی کمتر این چیزارو دیگه باید چشمی تشخیص بدید

فقط آرد رو مثل کیک آنچنان کم کم اضافه نکنید چون خمیر به روغن میافته و این خوب نیست مثلا تو سه مرحله آردتون رو اضافه کنید و کم ورز بدید

به حدی آرد بریزید و ورز بدید که خمیر نه چندان یکدستی داشته باشید بله اگه دیدید خمیرتون خیلی یکدست و منسجم شده بهش شک کنید چون مطمئنا این بره تو فر و خنک بشه یا خیلی سفت و روغنی میشه یا کلا نمیزپه  زیادم آرد نریزید چون دیگه خمیر به هم نمیچسبه پس باید متعادل باشه

حتما همه تون خمیر بازی دیدید سفتی خمیر و خشکیش باید مثل همون خمیر بازی باشه

مثل این نمونه ای که من نشونتون دادم

و اینکه خیلیا برای اینکه بتونن خمیر رو راحت قالب بزنن میزارن تو یخچال و بعد از چند ساعت قالب میزنن میخواستم بگم که اگه روغنتون 50 قنادیه اصلا اینکارو نکنید چون خمیرتون مثل سنگ میشه و اگرم با قالب زدن مشکل دارید همین کاریو انجام بدید که من انجام دادماما اگه روغن جامد معمولی اسفاده میکنید بزارید تو یخچال

 

بعد میتونید خمیر رو مدل توپی درست کنید فقط باید خوب تو کف دستتون بچرخونیدتا ترکاش از بین بره

در این حین فر رو روشن کنید تا گرم بشه درجه فر روهم روی 170 درجه سانتی گراد بزارید

کف یک سینی فلزی کاغذ روغنی پهن کنید و توپی هایی رو که درست کردید رو با فاصله از هم بچینید

بعد با ابزار میوه آرایی یا هر چیز دایره ای دیگه ای میتونید روی این توپها رو خط بندازید و شکل گل در بیارید یا در غیر اینصورت میتونید روش پودر پسته بریزید

 

 

 

در این مرحله شیرینی رو به مدت یک ربع تا 20 دقیقه در فر بزارید من از سولاردوم استفاده کردم و در دمای 170 درجه به مدت 17 دقیقه  شیرینی ها رو پختم اگه و فر میزارید حتما از دمای160 و طبقه وسط استفاده کنید

بعد ازینکه از فر اوردید بیرون اصلا بهش دست نزنید چون هنوز حالت خمیری داره باید یه یک تا دو ساعتی صبر کنید تا شیرینی حالت واقعی خودشو پیدا کنه 

/ 3 نظر / 4735 بازدید
saeiseh

mamnoon khanome honarmand ali bood

لاهیگ

سلام و مرسی از آموزش این شیرینی خوشمزه. میشه لطف کنید راهنماییم کنید که اسم این روغن در زبان انگلیسی چی میشه؟ ممنون