تبوله

مواد لازم :

جعفری تازه : 2 پیمانه

نعنا  خشک یا تازه : 4 قاشق سوپ خوری

بلغور گندم خرد شده: یک پیمانه

آب لیمو : یک لیوان

لیمو ترش تازه : 3 عدد

گوجه فرنگی : 4 عدد

پیاز : 2 عدد

روغن زیتون : نصف فنجان

فلفل سیاه و نمک : به میزان لازم

 

بلغور رو یک ساعت در آب خیس میکنیم و سپس در یک ظرف بخار پز اونو به مدت نیم ساعت بخارپزش میکنیم

اصل این سالاد با بلغور خیس خورده درست میشه اما ما ایرانیا به این چیزا عادت نداریمو سریع به معدمون آسیب میرسه پس بهتره که بافتش رو نرمتر کنیم اما بدون آب!

بعد از این مرحله بلغور رو دریک کاسه میریزیم و روش آب لیمو میریزیم و میزاریم تا نیم ساعت بمونه

در این فاصله گوجه فرنگی رو خرد میکنیم به این صورت که اول داخل گوجه رو تخلیه میکنیم

و بعد نگینی خرد میکنیم

پیاز رو هم خرد میکنیم جعفری رو هم ساطوری میکنیم

در یک کاسه آب لیموی تازه رو میگیریم و کمی روغن زیتون اضافه میکنیم

فلفل سیاه تازه پودر شده و نمک رو بهش اضافه میکنیم

و بعد با همزن میزنیم تا یکدست بشه

بعد بلغور رو داخل کاسه میریزیم و با سسی که درست کردیم با دست هم میزینیم

تعجب نکنید دوستان هم زدن تبوله با دست در لبنان یک رسمه و اعتقادشون یکمی شبیه هندیاست البته نه در اون حد ولی خوب اعتقاد دارند وقتی با دست مخلوط میکنند مواد خوب به خورد هم میره و تو مزه تاثیر میزاره

بعد ازین کار همه مواد رو روی بلغور میریزیم البته به غیر ازین لیمویی که من گذاشتم!

بعد با دست هم میزنیم و در آخر تست طعم میگیریم و نمک و ترشیش رو اندازه میکنیم

بعد از یک ساعت استراحت در یخچال آماده سرو هست

نوش جان

 

 

/ 18 نظر / 19 بازدید
نمایش نظرات قبلی
بانوي مهتابي

سلام دوست جون داشتم دنبال يه دستور پخت ميگشتم كه از وبلاگ شما سردرآوردم وبلاگ خوشمزه ای! داری ........ من هم به آشپزی خیلی علاقه دارم در حد تیم ملی![مغرور] دستور این پیش غذای لبنانی رو هميشه دوست داشتم من بیشتر غذاها و مزاهای لبنانی رو درست کردم قشطليه.. مجبوس پلو.. حمص! مطبل .. عاشق غذاهای مدیترانه ای هستم. از این همه خلاقیت و تلاشی که به خرج ميدي خوشحالم..[لبخند] برات آرزوي موفقيت دارم [گل]

مبینا

سلام من عاشق وبلاگ شما هستم زیادم بهش سر میزنم ولی نظر نذاشته بودم یه سوال داشتم واسه خرید قالب کمربندی راهنماییم کنید کدوم سایز وشکلس کاربردی تره مرسی

مستان

واااااااااااااااای منم عاشق آشپزیم هیچ کاری و اسم لذت بخش تر از آشپزی نیست عاشق این وبم

هديه

سلام دوست عزيز مطالبت عالي بود لطفا به فروشگاه من هم سر بزن ممنونم.[گل]

آسو

سلام غذا هاتون خیلی خوشگلن... دستتون درد نکنه

پروانه

سلام عزیزم من معلم بازنشسته هستم به اشپزی وشیرینی پزی علاقمندم ازتون سپاسگزارم همه موارد رو دیدم عالی بود موفق باشید

سحر

سلام وبلاگتون واقعا کامل و خوبه من اولین باره که اینجا میام ازین به بعد حتما پست هاتونو دنبال میکتم. در مورد غذاهای لبنانی یه سوال دارم تو نت هر چی گشتم پیدا نکردم جوابشو گفتم شما که تجربه دارید حتما میتونید کمکم کنید کدوم یکی از غذاهای زیر پیش غذا و کدوم غذای اصلی هست؟؟ شکا لحمه پنیر برگ شیش طاووق فطایر پنیر

مادر دوقلوهای ناهمسن

سلام امروز درست می کنم بعدا نظر می دم قبوله؟

پینار

سلام مهسا جون يه بار خونه يكي از آدم شوهريا همچين سالادي خورديم با اين تفاوت كه اونا بلغورشو از ارمنستان گرفته بودن پيش خودم پاكت بلغور رو باز كرد ريخت تو يه مقدار كم آب جوش كه بعد از خيس خوردن آب اضافيش رو دور ريخت و به سالادش اضافه كرد.خيلي هم خوشمزه شده بود. به نظرتون اون چه جور بلغوري بوده؟[تعجب]

ایرانی متولد لبنان

سلام من 23 سال در لبنان زندگی کردم ومادرمم لبنانی هستند. اولا تبوله با بلغور لبنانی که خیلی فرق میکنه با بلغور موجود در ایران وروش های خاصی برای تهیه آن (که حتی هنوز بعضی خانم ها در خانه ها درست می کنن) وجود داره، تهیه میشه. دوم اینکه مقدار مواد هم فرق میکنه با آنچکه اینجا نوشتید. تبوله رو وقتی نگا می کنی رنگ سبز در آن غالبه نه رنگ بلغور! وخوردنش هم خیلی راحته وبرای معده هم ضرری نداره چون اون بلغور در اصل جور هم هست که با کمی خیس خوردن قابل خوردن هست وکه حتی غذایی هست که فقط از بلغور وآب گوجه وزیره وفلفل ونمک وروغن زیتون تهیه میشه اونم بدون پختن ومن همینجا برای قوم شوهرم درست کردم ومورد علاقه شون هم بود..ودر عین حال تعجب البته!! با احترام