دسا ماسالا (dosa masala)

مواد لازم برای خمیر دسا

 

ماش دو نیم شده : یک پیمانه

برنج : دو پیمانه

لپه : یک دوم پیمانه

روغن : به میزان لازم

 

مواد میانی که بهش آلو ماسالا یا همون کاری سیب زمینی میگن

سیب زمینی پخته 2 عدد

تخم خردل : یک قاشق چای خوری

زردچوبه : یک قاشق مربا خوری

پیاز : یک عدد نگینی خرد شده

سیر : 4 حبه ساطوری شده

زنجبیل : یک قاشق چای خوری ساطوری شده

زیره سیاه : یک قاشق چای خوری

چیلی سبز : 2 عدد

روغن و نمک

 

در ابتدا برنج و لپه و ماش دو نیم شده و پوست گرفته رو به مدت 6  تا 8ساعت خیس کنید

بعد داخل مخلوط کن ریخته و له کنید تا کاملا پوره بشه

بعد داخل یه کاسه ریخته و کمی نمک اضافه کنید و مقداری آب اضافه کنید تا از سفتی دربیاد زیادم نباید شل و آبکی بشه

بعد روش رو یه درب میزاریم و در دمای اتاق به مدت نه ساعت میزاریم تا استراحت کنه

من عکس بعد نه ساعت رو برای شما میزارم تا ببینید خمیر چطور عمل اومده

بعد شزوع میکنیم به درست کردن آلو ماسالا ازینکه میگم آلو فکر نکیند توش آلو داره هندیها به سیب زمینی میگن آلو

اول روغن رو داخل تابه ریخته بعد تخم خردل رو میریزیم بعد پیاز وقتی پیاز سبک شد زردچوبه مینیم و سیر میریزیم و زنجبیل بعد همه ادویه ها رو اضافه میکنیم بعد سیب زمینی پخته رو که مکعبی خرد کردیم میریزیم یه تفت میدیم و خاموش میکنیم

بعد داخل یک تابه بدون لبه ترجیحا که نچسب باشه حتما یک ملاقه از مواد رو برمیداریم

 

برای درست کردن این نون ما احتیاج به کاسه کف تخت یا ملاقه مخصوص آش داریم که زیرش یکم تخته چون میخوایم شکل منحنی منحنی روی نون بمونه

کنارتون روغن و یک کاسه پر از آب هم باشه میگم چرا

بعد که یه ملاقه برداشتید تابه که کمی داغ شد در مرکز تابه میریزیم و سریع با کف کاسه از مرکز شروع میکنیم به منحنی کشیدن فکر کنید دارید نقاشی میکشید با منحنی های تو در تو خمیر رو در تابه پخش کنید بعد بزارید بپزه همون موقع شروع به بخار کردن میکنه و این علامت پختنه بعد اینکه یکم لبه ها از تابه جدا شد این انتفاق زا د مشخص نیست باید خیلی دقت کنید بعد روغن رو با یه کف گیر روی نونها میمالیم یا با فرچه اینکارو کنید

بزارید تا سرخ بشه روند سرخ شذن و تغیرر رنگ دیر اتفاق میافته ولی نزارید خشک بشه لبه ها رو هم هی برنگردونید که زیرش رو ببینید چون باعث تغییر شکل و بد شکل شدنش میشه بعد که سرخ شد دو تا قاشق از مواد رو وسط نون بریزید و اونو از دو طرف تا کنید مراقب باشید دستتون نسوزه اینکارو با ابزار انجام بدید

بعد برای درست کردن نون بعدی اون کاسه آب که گفتم کنارتون باشه به درد میخوره

اگر ما همین کارای بالا رو برای نون بعدی انجام بدیم نمیتونیم به خمیرمون فرم بدیم و سریع خمیر جمع میشه و میپزه منظورم همون موقع هست که شما از ملاقه خمیر رو تو تابه میریزید این اتفاق به خاطر دمای بیش از اندازه تابه اتفاق میافته در صورتیکه ابتدای پخت تابه دمای زیادی نباید داشته باشه برای جلوگیری ازین اتفاق برای تهیه نونهای دوم سوم و الی آخر برای پایین اوردن دمای تابه دستتون رو داخل کاسه آب کنید و با خوشونت کامل آب رو بپاشید روی تابه و همون موقع میبینید که آب سریع تبخیر میشه و به این روش دمای تابه پایین میاد این کار رو دو بار انجام بدید

این غذا رو میتونید با سس گوجه فرنگی میل کنید البته تو هند این غذا با انواع چتنی سرو میشه که یکیش چتنی فلفل و دیگری چتنی ماست و گشنیز هست که میتونید تو گوگل سرچ کنید و دستورشو ببینید ولی با ذائقه ما ایرانیها همو سس گوجه خودمون بیشتر سازگاره

 

/ 16 نظر / 81 بازدید
نمایش نظرات قبلی
موج اف

سلام خوبی این دستور رو چندوقته پرینت گرفتم و می خوام درست کنم وقت نمی شه این هفته حتما درست می کنم

سارا

دستت درد نکنه که تصویر گام به گام گذاشتی

negin

سلام . روزه نمازها قبول. وبلاگ خیلی خوبی داری. خوشحالم که با یکی مثل خودم عاشق آشپزی اشنا شدم. منم اپم دوست داشتی سر بزن و تمایل به تبادل لینک داشتی بگو عزیز.

ساجده

بسیار کامل بود امیدوارم بتونم خوب درستش کنم [خنده]

ه

ئمهسا جون چرا کیک که درست میکنموک وسبک نمیشه.ممنون میشم راهنمایی کنی

سلام خانمی.خیلی جالبه.واقعا خوشم اومد.ممنونم

دانشجو

سلام خانمی.خیلی جالبه.واقعا خوشم اومد.ممنونم

دانشجو

این غذای خوشمزه دارای خواص بسیاری هم میتونه باشه چون داخلش زنجبیل و زیره و ...است.ممنونم عزیزم

Gita

سلام بلاگ زیبایی دارید،اگر مایل بودید لینک من را هم وارد کنید و اگر اجازه بدید من هم شما رو لینک کنم موفق باشید "اشپزی من در کانادا"

بسیار عالی بود ممنونم