آش بلغور

مواد لازم برای 6 نفر

بلغور گندم:2 لیوان

گوجه فرنگی پوره شده : 2 لیوان

لوبیا قرمز یا چیتی پخته شده: یک لیوان

آب غوره : نصف لیوان

آلوی ترش پخته شده و پوره شده -در صورت دسترس: 2 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل : به میزان لازم

زردچوبه : یک قاشق مربا خوری

سبزی آش خرد شده: یک و نیم لیوان یا یک و نیم پیمانه

پیاز داغ :به میزان 2 عدد پیاز

سیر داغ : یک بته

استاک گوشت : 2 عدد

اگر آب گوشت در دسترس بود میتونید به جای استاک ازش استفاده کنید

کشک :به میزان دلخواه

نعنا داغ : به میزان دلخواه

 

در ابتدا بلغور و لوبیا را در آب گرم خیس کنید لوبیا را از شب قبل خیس کنید و بلغور رو 4 ساعت قبل از پخت

لوبیا رو از قبل میپزیم

در ابتدا در قابلمه مورد نظر پوره گوجه فرنگی رو میریزیم تا کاملا آبش از بین بره وقتی آبش کشیده شد کمی روغن میریزیم و زردچوبه رو میریزیم بعد بلغور خیس شده رو از آب جدا میکنیم و داخل گوجه میریزیم و یک تفت کوچیک میدیم و استاک رو در 5 لیوان آب جوش حل میکنیم و به بلغور اضافه میکنیم در قابلمه رو میزاریم تا به جوش بیاد و اجازه میدیم یک ساعت و نیم بپزه با شعله کم تو این مدت حواستون به آب موجود تو قابلمه باشه اگه یه وقت زیاد آبش سوخت آب بهش اضافه کنید تا خوب بپزه و در طی پخت زیاد هم بزنید چون زود ته میگیره

بعد از یک ساعت لوبیا رو اضافه میکنیم و بعد از نیم ساعت سبزی رو به همراه آب غوره اضافه میکنیم نمک و فلفل میزنیم و بعد از یک ربع نصف پیاز داغ و سیر داغ رو میریزیم و میزاریم تا 45 دقیقه با شعله خیلی کم بپزه اگر اون آلویی رو که تو مواد اولیه نوشتم داشتید میتونید اضافه کنید به آش تا با مواد آش بپزه در آخر تست طعم بگیرید و توجه داشته باشید که میزان آب غوره باید به حدی باشه که یه ترشی خفیفی به آش بده یعنی ترشیش نباید مثل لواشک زرشک باشه!هیپنوتیزمدر ضمن من آبغورم تموم شده بود مقداری غوره که از قبل فریز کرده بودم رو برداشتم و داخل یک کاسه آب ریختم به مدت 3 دقیقه داخل ماکروفر گذاشتم و آبش رو جدا کردم و غوره ها رو روی صافی له کردم و رب به دست اومده رو داخل آش ریختم

در انتها نعناع داغ رو داخل آش میریزیم و از روی شعلع بر میداریم

روی آش رو با کشک و نعناع داغ و نصف پیاز داغ و سیر داغی که گذاشته بودیم تزئین میکنیم

نوش جان

 

 

 

 

/ 17 نظر / 85 بازدید
نمایش نظرات قبلی
اقیانوس آرام

سلام مهسا جان خوبی؟ معلومه که از این آش های غلیظ و خوشمزس تزئینت هم فوق العاده شده مخصوصاً کشکش خیلی ناز شده [قلب]

گپم پی تونه

الهییییییییییییییییی شما که با اشپزی خوشمزه تون بمب میترکونید گلم[قلب]

اکرم

سلام هنرمند خیلی خوشکل شده و خوشمزه به نظر میاد حتما درستش میکنم[تایید]

الی گولو

سلام مهسا جون میدونی من عاشق آش نبودم. اما به خاطر ماه رمضان افتادم تو خط کوکو و آش بعد الان عاشق آش شدم. جالبه که وزنم هم پائین اومد با خوردن آش . دست گلت درد نکنه عزیزم خیلی خوشگل درست کردی.

Mahshid

به نام خدا که بی شک نامش آرامش دهنده قلبهاست مدیر محترم وبلاگ با عرض سلام و احترام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات احتراما بدینوسیله از شما دعوت بعمل می آید تا عضو افتخاری روزمنو ، محبوبترین انجمن تخصصی آشپزی با عناوین برتر " چی بپزم؟ "، مسابقه آشپزی، آشپزی سنتی، آشپزی سنتی شهرهای ایران، آشپزی ملل، آشپزی مدرن، شیرینی پزی، نان و دسر، فوت و فن های آشپزی، آشپزی به سبک خانمهای کارمند، مهمانداری و پذیرایی، مادر و کودک، مسابقه عکس کودک، فرهنگ و ادب، هنرهای دستی، خیاطی، بحث های کارشناسی و مشاوره حقوقی خانواده، روانشناسی و مشاوره کودک و خانواده، هنرهای نمایشی، دکوراسیون داخلی، خانه و خانه داری و ... باشید. در صورت تمایل برای تبادل لینک اطلاع دهید تا نام وبلاگ شما در عنوان وبلاگهای همراهان روزمنو درج شود. در ضمن شما میتوانید با عضویت در روزمنو هر یک از دستورهای غذایی خود را در تاپیک مربوطه ایجاد نمایید تا لینک آن با نام خود شما در بخش " چی بپزم ؟ " روزمنــو هم قرار گیرد. مهشید پورمرادیان – مدیر روابط عمومی روزمنو روزمنو/خانه من/خانه تو www.RoozMenu.com http://Chibepazam.Roozmenu.com

شاپرک

سلام مهسا جون نمیتونم تصور کنم مزه گوجه و آبغوره و آلوترش با کشک چی میشه اینقدر خوشرنگ و لعابه که حتما باید درستش کنم خیلی آش دوست دارم و همه نوعش را باید بچشم ممنون عزیزم [ماچ]

موج اف

وای من عاشق آش هستم الان که داره بارون می یاد می چسبه

فاطمه

دخترم خسته نباشی .من فکر میکنم چون تو این اش کشک هست احتیاجی به الو نداشته باشه.

...

سلام سر آشپز عزيز اين آش رو تا حالا نخوردم حتما" درست مي كنم اما غذاهايي كه براي آموزش انتخاب كردي واقعا" عاليه ....... [گل] موفق باشي مهسا جان